Я б хотів в цій темі поговорити про твори, де автори в якій те ступені малою або величезною зачіпають основи християнства а саме висловлюють і подають інформацію в тому виді, що у багатьох потенційних християн виникають сумніви.
Майстер і Маргарита Булгакова завуальований роман викликав свого часу бурю емоцій хоча по моєї особистої думці це твір всього лише квіточка!
Поговоримо про гучний скандальний бестеселер "Код да Вінчи" д.Брауна. По-перше, хотів б відразу сказати свою думку щодо прочитаного: слабка літературна подача, вся сюжетна лінія будується на діалогах у вигляді математичних завдань (витрати професії Брауна). Ніякої художності і тим більше літературних прийомів відносно листа. Після прочитання книги відчував я себе досить бриденько. Вражався, як ця бульварна література стала бестселером.
Що людей так привернуло в цій книзі? Вдалий піар? Матеріал книги дійсно поданий увлекательно, тому що у всі століття людство полонили таємниці і секрети. Зав'язка романа тим більше успішна оскільки автор використовує в сюжеті історичні матеріали - це взагалі розумний хід коли правду вензелем обвивають гіпотезами, при цьому нагадують істину. Мені важко було зрозуміти як авторові вдалося умістити в одну купу так багато таємниць (що не мають відношення один до одного) і врешті-решт звести їх до того, що виявляється Христос був одружений і у нього є діти.
Істина виглядає істиною саме при умілій подачі основ. Автор зробив ще один вдалий хід - в опалу хроніці додав творчість да Вінчи одного з самих таємничих художників Відродження ( правда таємничість ця порожній флер критиків і надумане роздування міхура) Насправді його картина "Таємна вечеря" всього лише вигадка і жодним чином не може бути доказом біографії Христа.
Але є одне але. Це теж в тему успіху Брауна. Церква вельми дивно реагує на подібне. Я не чув ще жодного вислову священика який би зміг спростувати версію Брауна (навіть не версію судячи по книзі, а факт).
Чим більше священики мовчать, тим більше нова молода потенційна паства книгу Брауна вважатиме настільною Біблією. Дуже цікаво підняти дану тему і почути відповіді. Мені здалося, що дана робота Брауна сер'езний виклик християнському світу.
Ось і у мене питання: ваше особисте відношення до даної книги і викладених в ній подій?
Дякую.